شناسنامه فنی

هدف از تهیه شناسنامه فنی

قطعات يدكی صنايع بزرگی همچون صنعت نفت كه دارای حجم وسيع دستگاهها و تجهيزات بوده و اين تجهيزات به طور دائم در حال كار كردن هستند، در معرض استهلاك مداوم می باشند. برای اينكه روند كاركرد دستگاه ها دچار مخاطره نشود برای اين صنايع انبارهای قطعات يدكی مجهز و كاملی تعبيه و اختصاص داده شده است.

از آنجاييكه عمده تجهيزات مورد نياز اين صنايع از كشورهاي خارجي تهيه مي شود قطعات يدكي مورد نياز نيز از همان كشورها خريداري مي گردد. اين در حاليست كه با توجه به بررسي هاي انجام شده و مشخص شده است كه امكان ساخت بسياري از قطعات مورد استفاده در صنایع نفت، گاز ، پتروشيمي، نیروگاهی، فولاد، سیمان و … در داخل كشور وجود دارد.

اقدام به ساخت اين قطعات در داخل كشور مزاياي فراواني از قبيل صرفه جويي ارزي، قيمت تمام شده پايين تر نسبت به محصولات خارجي با حفظ كيفيت، صرفه جويي در زمان و مواردي از قبيل اشتغال زايي را دارد. البته اين بدان معنا نيست كه صنايع داخلي در تمامي موارد مي توانند اقدام به ساخت قطعات نمايند. زيرا در بسياري از موارد خريد از خارج به صرفه تر است و اقدام به ساخت در داخل تنها اتلاف هزينه و وقت مي باشد. مثال بارز اين قطعات را مي توان قطعات با تكنولوژي ساخت بالا و همچنين قطعاتي كه ساخت آنها با تيراژ بالا مقرون به صرفه است، دانست.

هدف از تهیه شناسنامه فنی استخراج تكنولوژي توليد قطعات و سپس طبقه بندي نرم افزاري اطلاعاتي مي باشد كه امكان ساخت این شناسنامه ها در داخل كشور وجود داشته و به لحاظ اقتصادي نيز مقرون به صرفه مي باشند.

استقرار تيم متخصص در زمينه ساخت و توليد به همراه تجهيزات منحصر به فرد تست، اين امكان را براي كليه واحدهاي صنعتی فراهم مي نمايد تا خدمات مشاوره اي اين تيم و نيز خدمات مربوط به درخواست هايي نظير تهيه نقشه ساخت و يا انجام تستهاي متالورژيكي با دقت بالا را در اسرع وقت دريافت نمايند.

 

شرح کار تهیه شناسنامه فنی

شركت فن آوران مهندسي معكوس قطعات (پارت ريتك) با در اختيار داشتن امكانات و متخصصين فني طراحي و ساخت توانايي آن را يافته است كه به شكل منحصر به فردي اقدام به تدوين شناسنامه فني قطعات يدكي اعم ازCKD و SKD نمايد.

برتري اقدامات تيم مهندسي معكوس از آنجا ناشي مي شود كه متخصصين فني اين شركت برخلاف روشهاي معمول علاوه بر ارائه مشخصات ابعادي در قالب نقشه ساخت، موارد كليدي ديگري را كه لازمه ساخت در داخل كشور است مد نظر قرار مي دهند و در اين راستا اقدام به شناسايي جنس هاي بكار رفته در قطعه، پروسه هاي عمليات حرارتي، پوشش هاي به كار رفته بر روي قسمت هاي خاص، نحوه ريخته گري، اتصالات دائمي و غير دائمي و شرايط ايجاد آنها، ماشينكاري هاي ويژه و … مي نمايد.

بدون شك موارد فوق الذكر در صورتي مي توانند به شكل نتايج فني معتبر عرضه گردند كه لوازم، تجهيزات و از همه مهمتر تخصص ارائه دهندگان درحد عالي و مطابق با استانداردهاي جهاني باشد.

تيم مهندسي شركت پارت ريتك با وقوف كامل به اين مسئله تمامي نتايج آزمايشات خود را با متدهاي رايج بين المللي به انجام مي رساند. بدين صورت كه در مورد تعيين استاندارد جنس ها از دستگاه كوانتومتر و براي تعيين پروسه ساخت و عمليات حرارتي از تست هاي سختي سنجي و متالوگرافي و نيز در مورد شناسائي و تعيين ضخامت پوشش از تست قطره، متالوگرافي و دستگاه ضخامت سنج پوشش بهره گرفته مي شود.

در زمينه نقشه كشي صنعتي نيز تيم موجود با وجود برخورداري از متخصصين مجرب در اين زمينه تنها به تهيه نقشه هاي اجرايي از قطعات اكتفا ننموده و با بكار گرفتن ابزارهاي پيشرفته در قالب استانداردهاي معتبر جهاني (DIN, API, ANSI, …) اقدام به تهيه شناسنامه فني ابعادي مي نمايد. در اين شناسنامه كليه تلورانس هاي ابعاديو هندسي،صافي سطوح، انطباقات و … لحاظ ميگردد. همچنين در صورت لزوم نقشه هاي سه بعدي و انفجاري از قطعات اسمبل شده تهيه مي شود.

نكته حائز اهميت در مورد تست هاي عنوان شده آن است كه تمامي موارد- حتي متالوگرافي و تعيين جنس – بدون تخريب بر روي قطعه صورت مي گيرد. به عبارتديگرقطعات فابريك پس از آنكه مورد آزمايش قرار گرفتند قابليت سرويس دهي خود را حفظ مي نمايند.

 

لازم به ذكر است شركت پارت ريتك افتخار آن را دارد كه مبتكر اين نوع متالوگرافي بدون تخريب در ايران بوده و به همين دليل مي تواند پيشرو در امر مهندسي معكوس قطعات فلزي در كشور گردد. مجريان پروژه تدوين و تکميل شناسنامه فني با انجام بررسي و تحقيقات بر روي پروسه هاي معمولي و قابل اجرا ساخت در داخل کشور بهترين و به صرفه ترين پروسه هاي توليد را پيشنهاد مي نمايند و در مورد قطعاتي که احتياج به طراحي مجدد جهت ساخت دارند گزارشي در رابطه با پروسه هاي پيشنهادي ضميمه مي گردد. همچنين در مورد قطعاتي که اطلاعات فني ساخت آنها ناقص مي باشد، بررسي هاي انجام شده جهت تدوين و يا تکميل شناسنامه اي فني شامل مراحل زير مي باشد

 

۱- تهيه نقشه ساخت دو بعدي

۲- تهيه نقشه سه بعدي و اسمبلي

۳- تعيين جنس

۴- تعيين پوشش

۵- تعيين سختي

۶- بررسي ساختار ميكروسكوپي

۷- تعيين نوع عمليات حرارتي اعمال شده

۸- تعيين پروسه ساخت

۹- تعيين پروسه بازرسی

۱۰- تعیین پروسه جوشکاری

۱۱- چگونگی بسته بندی و نگهداری

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *